Cum se Joacă Tripoley

Joaca Gratuit

Deși există multe variante ale jocului de Tripoley, există un mod de joc de bază similar tuturor variantelor. Acesta combină principiile următoarelor trei jocuri: Inimi, Poker și Remi. Citiți această pagina pentru a învăța cum să jucați Tripoley într-un timp foarte scurt!

Jocul de Tripoley este jucat de către 2-9 jucători și presupune o tablă de joc, jetoane și un pachet de 52 de cărți.

The Pot and Cards

Toate jetoanele sunt împărțite între jucători (în unele versiuni, jucătorii cumpără jetoanele). La începutul fiecărei runde, jucătorii plasează jetoane pe fiecare segment al tablei de joc, întregul pachet de cărţi este împărțit (cu excepția jokerilor) între jucători, incluzând o mână extra.

Runda de Inimi

Jucătorul, care deține “cărţi de bani”, poate lua un jeton de pe fiecare segment al tablei de joc. În runda de inimi, cărţile de bani sunt cărţile de inimă. Când un jucător deține o carte de inimă, el poate ridica un jeton de pe segmentul corespunzător valorii cărţii de Tripoley. Cazul în care această mutare nu are loc este acela de 8-9-10. În acest caz, se declară o egalitate şi jucătorii împart jetoanele între ei.

Runda de Poker

Runda următoare este runda de Poker, în cadrul căreia jucătorii aleg cele mai bune 5 cărţi din mână (în funcție de regulile Remi). Dealerul conduce pariurile jucătorilor care doresc să continue, iar câştigătorul primește premiul, doar dacă nu există o egalitate, caz în care potul este împărțit, în mod egal, între jucătorii care au câştigat.

Runda de Remi

În această rundă, jucătorii îşi adaugă cărţile din runda de poker mâinii lor originale. Dealerul așează pe tabla de joc cea mai mică carte din mână, cu fața în sus. Astfel, runda începe cu jucătorul care deține cartea consecutivă cărţii așezate de dealer pe tabla de joc. Procesul se încheie când următoarea carte se află în mâna extra sau când un as a închis secvenţa.

Când o secvenţă a fost închisă, jucătorul, care a așezat pe tabla de joc ultima carte, deschide următoarea secvență. Dacă acel jucător nu are nici o carte cu care să deschidă următoarea secvență, atunci jucătorul situat în partea stângă a acestuia, așează o carte pe tabla de joc.

Primul jucător care câştigă toate mutările, câştigă jetoanele de pe segmentele corespunzatoare de pe tabla de joc, iar jucătorii învinși dau câştigătorului câte un jeton.

Când runda se încheie, o nouă rundă începe cu un nou dealer şi o nouă împărțire a pachetului de cărţi.
Jocul se încheie când unul dintre jucători deține toate jetoanele sau dacă toți jucătorii decid încheierea jocului.
Puteți viziona şi tutorialele jocurilor de Remi, puteți urma instrucţiunile simple, puteți învăța toți termenii folosiți în cadrul aplicației pentru a vă pregăti pentru toată acţiunea ce vă așteaptă!

Dacă vă place să jucați Tripoley şi multe alte jocuri de Remi precum Remi, Oklahoma Gin, Remi 51 şi Remi 40 și acum sunteți deja familiar cu modul de joc al Tripoley, vă invităm să descărcați software-ul jocului gratuit şi să vă alăturați miilor de jucători din întreaga lume, care se bucură, în acest moment, de jocurile noastre distractive şi competitive.