Tripoley

Descarcă acum

Jocul de Tripoley este o parte a familiei extinse a jocurilor Remi, deși are câteva elemente semnificative preluate de la alte jocuri. Conform istoriei, Tripoley a fost inventat în 1932 de către Stanly Hopkins și abia la sfârșitul acelui deceniu, compania de jocuri “Cadaco” din Chicago a început distribuția acestuia. Astăzi, această companie distribuie 8 variante diferite ale jocului de Tripoley. Jocul este jucat de 2 până la 9 jucători și necesită următorul echipament: un pachet de cărți fără jokeri, jetoane și o tablă de Tripoley.

Jocul constă în 3 runde, fiecare rundă fiind bazată pe un joc diferit. Prima rundă are la bază jocul de Inimi, a doua rundă are la bază jocul de Poker, iar a treia rundă – jocul de Remi 51.

În prima rundă, toți jucătorii îşi plasează jetoanele pe segmentele diferite ale tablei de joc, după care toate cărţile sunt împărțite jucătorilor, incluzând o mână extra. Mâna extra nu este jucată de nimeni, iar conținutul ei nu este cunoscut de către nimeni. Jucătorii care au cărţi care se potrivesc cu un segment de pe tabla de Tripoley pot ridica jetoanele aferente acelui segment.

În runda a două, fiecare jucător realizează cea mai buna mână de Poker din 5 cărţi, după care începe o rundă de pariere în cadrul căreia fiecare jucător poate renunța, poate continua, poate ridica miza sau poate paria. O dată ce toți jucătorii și-au exprimat opțiunea de a merge mai departe sau de a renunța, jucătorul cu cea mai bună mână de poker primește potul şi toate celelalte pariuri.

În runda a treia şi cea finală, jucătorii alătură mâinile de poker celorlalte cărţi rămase (jucătorul care a câștigat runda precedentă, începe ultima rundă). Această rundă începe când primul jucător așează pe tabla de joc cea mai mică carte dintr-o anumită culoare (nu neapărat cea mai mică carte din mână) şi fiecare jucător așează următoarea carte din aceeaşi culoare în ordine consecutivă. Jocul continuă astfel până când una dintre cărţi lipsește (ca urmare a unei mâini moarte – dead hand) sau până când se dă un As. Jucătorul care a așezat ultima carte, va așeza una dintre cărţile sale cele mai mici dintr-o altă culoare (tipul de culoare este irelevant). Câştigătorul jocului este acela care rămâne fără cărţi în mână.

Jocul de Tripoley nu are nici o limită de timp, continuând atâta timp cât toți jucătorii sunt dispuși să joace mai departe, sau dacă există o anumită sumă maximă de câștig predeterminată. La sfârşitul jocului, jucătorii pot juca o altă rundă de Poker pentru a determina cine primește jetoanele rămase pe tabla de joc.

Vreți să învățați mai multe despre jocul de Tripoley? Vizitați pagina noastră “Cum să jucați Tripoley”.
Doriți să vă alăturați comunității online de jucători a RemiRoyal şi să vă bucurați de o multitudine de turnee, beneficii şi jocuri antrenante precum Remi, Gin Remi şi Remi 500? Descărcați aplicația noastră gratuit!