Reguli Tiled Rummy

Joaca Gratuit

Regulile jocului

Jocul de Tiled Rummy este jucat de cel puțin 2 jucători și de cel mult 4, cu 104 piese, pe fiecare piesă fiind pictat un număr cu galben, albastru, roșu sau negru. Toate numerele de la 1 la 13 apar de două ori pentru fiecare culoare. Mai mult, există două piese de Jokeri (marcate cu fețe zâmbitoare). Piesa cu cifra 1 poate apărea fie înainte de 2, fie după 13, însă nu poate fi folosită în ambele situații în cadrul aceleiași suite astfel încât suita de 13, 1, 2 nu este validă.

Cele patru culori

Cărțile şi valoarea acestora

     1puncte     2puncte     3puncte     4puncte     5puncte
     6puncte     7puncte     8puncte     9puncte     10puncte
     11puncte     12puncte     13puncte     15puncte

Scopul jocului de Tiled Rummy este acela de a fi primul jucător care etalează toate piesele din mână şi decartează ultima piesă. Puteți etala piese alcătuind terțe sau suite, sau adăugând piese la formațiile existente, aflate în suprafața de etalare, sau rearanjându-le.

O terță formată din trei sau mai multe cărţi de aceeași valoarea

O suită este format din trei sau mai multe cărţi consecutive de aceeași culoare

Modul de joc

Toti jucătorii primesc câte 14 piese. Piesele care rămân sunt așezate în grămezi de câte 7. Ultima piesa rămasă se întoarce cu fața în sus şi formează teancul pieselor decartate. Spre deosebire de alte jocuri de Remi, în cadrul cărora jucătorul îşi începe tura prin tragerea unei cărţi şi o încheie prin decartarea alteia, în Tiled Rummy structura de joc este un pic diferită şi oricare dintre aceste mutări sunt condiționate de alte mutări din cadrul jocului.

Pentru a începe etalarea de piese în suprafața de etalare, un jucător trebuie să alcătuiască formații, a căror valoare totală să fie egală sau să depășească 30 de puncte. O dată ce un jucător și-a etalat prima terță/suită, acesta poate etala, adăuga/lipi sau rearanja piese fără nici o restricție. La începutul fiecărei ture, jucătorul are două opțiuni. Dacă acesta poate etala o terță/suită sau poate face o anumită mutare în suprafața de etalare, acesta îşi realizează mutarea şi decartează o piesă în teancul celor decartate. În cazul în care jucătorul nu poate etala o formație sau nu poate “lipi” o piesă unei alte formații, acesta trebuie să tragă o piesă din teancul celor decartate sau din topul grămezii de piese rămase după împărțire. Dacă jucătorul poate etala o formație după ce a tras o piesă, el face această mutare şi decartează o piesă pentru a-și încheia tura.

În afară de aceste diferențe, Tiled Rummy are şi trăsătura unică de rearanjare a formațiilor în suprafața de etalare. Fiecare jucător, în cadrul turei sale, poate rearanja terțele/suitele din suprafața de etalare precum doreşte şi atâta timp cât toate formațiile din suprafața de etalare sunt valide. Iată câteva exemple de rearanjare a formațiilor:

 1. Adăugarea/lipirea unei piese la o terță/suită – această mutare este posibilă în majoritatea jocurilor de Remi. De exemplu, în cazul unei suite albastre de 4, 5, 6, un jucător poate adăuga/lipi fie un 3 albastru, fie un 7 albastru.
 2. Ruperea unei terțe/suite formate din 4 piese – Să presupunem că avem o terță din 4 piese de 8. În acest caz, un jucător poate lua piesa de 8 roșu şi o poate folosi pentru a forma o suită roșie de 8, 9, 10.
 3. Adăugarea/lipirea unei piese la o formație şi luarea alteia pentru o altă utilizare. Să presupunem că avem o suită roșie de 8, 9, 10. Un jucător poate adăuga 7 roșu şi poate lua 10 de roșu pentru a crea o terță, la care adaugă două piese de 10 de culori diferite.
 4. Ruperea unei suite pentru a crea alte două noi suite. De exemplu, o suită albastră de 2, 3, 4, 5, 6 se află în suprafața de etalare şi jucătorul are un 4 albastru şi un 5 albastru. Jucătorul poate separa suita şi poate adăuga cele două piese pentru a crea noi suite de 4, 5, 6 şi 2,3, 4, 5.
 5. Ruperea mai multor formații, în aceeaşi tură, pentru a alcătui o formație nouă. Să presupunem că există două formații în suprafața de etalare: o suită galbenă de 5, 6, 7, 8 şi o terță din 4 piese de 5. Jucătorul deține un 5 verde în mână, astfel el poate folosi 5-ul galben şi fie 5-ul roșu sau albastru din terță şi poate forma o nouă terță de 5.

Fiți atent, un jucător poate rupe terțe/suite doar dacă urmatoarele condiții sunt îndeplinite:

 1. Jucătorul a etalat deja prima formație. Acesta poate rearanja suprafața de etalare imediat după etalarea primei formații atâta timp cât aceasta este validă şi are un total de cel puţin 30 de puncte.
 2. Jucătorul nu poate rupe o formație fără a adăuga cel puțin o piesă în suprafața de etalare.
 3. La sfârşitul turei unei jucător, toate formațiile din suprafața de etalare tebuie să fie terțe/suite valide.

O dată ce un jucător a terminat de rearanjat suprafața de etalare şi de adăugat/lipit piese, el poate decarta o piesă în teancul pieselor decartate, încheindu-și astfel tura. Faptul că jucătorii pot rearanja suprafața de etalare pentru a li se potrivi cât mai bine face ca jocul de Tiled Rummy să fie interesant şi dinamic! Ponturile strategice de Tiled Rummy vă vor ajuta să câștigați jocul!

Sfârşitul jocului

Jocul de Tiled Rummy se încheie când unul dintre jucători și-a combinat toate piesele din mână şi a decartat o piesă finală în teancul celor decartate. Când un jucător câştigă, fiecare oponent primește puncte de penalizare în funcție de valoarea pieselor rămase în mână, în timp ce câştigătorul primește valoarea totală a punctelor de penalizare sub formă de puncte pozitive. De exemplu, jucătorul A a câştigat, jucătorul B are un total de 25 de puncte, jucătorul C are un total de 17 puncte şi jucătorul D are un total de 18 puncte.

Clasamentul jucătorilor va fi următorul:

 1. Jucătorul A – 60 de puncte pozitive
 2. Jucătorul C – 17 puncte negative
 3. Jucătorul D – 18 puncte negative
 4. Jucătorul B – 25 de puncte negative

Jocul se încheie când un jucător acumulează cel puţin 200 de puncte pozitive.
Descărcați aplicația de joc oferită de RemiRoyal. Alăturați-vă astăzi comunității noastre de jucători pentru a avea parte de o varietate de turnee dinamice şi concurați pentru premii împotriva a mii de jucători din întreaga lume!