Tiled Rummy Jocuri

Descarcă Acum

Jocul de Tiled Rummy a fost inventat de către Ephraim Hertzano în anul 1940. Hertzano a creat jocul bazându-se pe Remi Tradițional, însă a schimbat pachetul standard de cărți cu piesele colorate și a adăugat opțiunea ca jucătorii să poată dezasambla și rearanja formațiile, făcând jocul de Tiled Rummy mult mai interesant!

O dată cu crearea jocului, Tiled Rummy a devenit unul dintre cele mai populare jocuri din lume. A fost distribuit în peste 25 de limbi și au fost vândute milioane de copii în întreaga lume!

Ce este Tiled Rummy?

Jocul online de Tiled Rummy este jucat de către 2-4 jucători, folosind 108 piese de joc. Există două seturi de piese cu numere de la 1 la 13 pentru fiecare culoare şi două piese de jokeri.

Obiectivul principal al jocului este acela de a fi primul jucător care acumulează 200 de puncte, prin câştigarea rundelor. La fiecare rundă, câştigătorul este jucătorul care a scăpat de toate piesele din mână înaintea oponenților săi. Puteți scăpa de piesele din mână prin crearea de formații şi prin etalarea lor în suprafața de etalare, sau adăugând piese formațiilor deja existente (dezasamblându-le sau nu).

Fiecare jucător poate realiza două mutări în timpul turei sale – tragerea unei piese din grămada de piese sau ridicarea piesei decartate de jucătorul de dinaintea sa, sau poate face o mutare în suprafața de etalare. O dată ce un jucător și-a etalat prima formație validă, acesta poate adăuga piese formațiile deja existente în suprafața de etalare, atâta timp cât până la sfârşitul turei sale toate formațiile din suprafața de etalare sunt valide şi includ cel puţin o piesă nouă pe care jucătorul a “lipit-o” în timpul turei sale. Dacă aceasta este mutarea pe care jucătorul o alege, acesta nu este obligat să tragă o carte la începutul turei sale.

Precum majoritatea jocurilor de Remi, jocul de Tiled Rummy are două tipuri de formaţii valide – suita, formată din 3 sau din mai multe piese, în ordine consecutivă, şi terța – formată din 3 sau 4 piese cu aceeaşi valoare numerică, dar de culori diferite. Tiled Rummy include 2 jokeri care pot fi folosiți pentru a înlocui orice piesă, dacă este necesar.

O rundă se încheie când un jucător a scăpat de toate piesele din mână. În acest moment, punctele sunt stabilite pentru fiecare jucător. Învinșii rundei primesc puncte de penalizare, în funcție de valoarea pieselor rămase în mână, în timp ce câştigătorul primește valoarea punctelor de penalizare a oponenților sub formă de puncte pozitive. Jocul se încheie când unul dintre jucători acumulează cel puţin 200 de puncte pozitive.