Tiled Rummy

tiled-rummy

Descarcă acum

Jocul de Tiled Rummy

Istoria jocului de Remi datează din anii 1940, și de atunci a devenit unul dintre cele mai populare jocuri din lume. Jocul are la bază jocul de Remi Traditional, însă este caracterizat de două atribute diferite, care îl transformă într-un eveniment dinamic și atractiv. Prima caracteristică a jocului este dată de componența fizică a jocului.

Comparativ cu jocurile de cărţi, Tiled Rummy este jucat cu piese colorate, cu numere de la 1 la 13 (două seturi de câte 4 culori), incluzând jokerii. O altă caracteristică ce diferențiază acest joc de altele din familia de Remi este faptul că jucătorii pot strica formațiile existente şi le pot rearanja astfel încât să scape de piesele din mână.

Masa de Tiled Rummy

Jocul este jucat de către 2-4 jucători, având ca scop principal acela de a fi primul jucător care acumulează cel puţin 200 de puncte. Punctele sunt acumulate prin etalarea pieselor pe suprafața de etalare. Ca în majoritatea jocurilor de Remi, Tiled Rummy are două tipuri de formaţii valide – terțele, formate din piese cu același număr, în 3 culori diferite, şi suitele – care au cel puţin 3 piese în ordine consecutivă, de aceeaşi culoare.

În majoritatea jocurilor de Remi, fiecare jucător îşi începe tura prin tragerea unei cărţi. În Tiled Rummy online, tragerea unei piese este o mutare opțională. Dacă un jucător este capabil să facă formații cu piesele din mâna sa, acesta nu trebuie să tragă o piesă. Jucătorii pot realiza o mutare care-i ajută să-și atingă scopul de a scăpa de cărţile din mână, mutare care le încheie tura, și anume decartarea unei piese.

Vă rugăm să rețineți că formațiile pot fi dezasamblate sau le pot fi adăugate piese doar dacă următoarele trei lucruri sunt adevărate:

  1. Jucătorul a etalat deja prima formație validă în valoare de cel puţin 30 de puncte.
  2. Un jucător adaugă cel puţin o carte la formațiile noi formate.
  3. Toate formațiile de pe masă, la sfârşitul mutării, sunt valide.

În Tiled Rummy, există două piese cu “fețe” numite Jokeri. Jokerii pot fi folosiți în locul oricărei piese de joc. Dacă runda se încheie şi un jucător are un joker rămas în mână, acesta primește 30 de puncte de penalizare.

Când un jucător a rămas fără cărţi în mână, runda se încheie. În acest moment, fiecare jucător primește punctele de penalizare în funcție de piesele rămase în mână, cu excepția câştigătorului, care primește valoarea punctelor de penalizare a oponenților săi sub formă de puncte bonus, pozitive. Jocul se încheie când unul dintre jucători acumulează cel puţin 200 de puncte.

Învățați regulile de Tiled Rummy înainte de a începe să jucați!

Pentru a începe să jucați gratuit variante de Tiled Rummy, nu trebuie decât să descărcați Tiled Rummy gratuit şi să vă alăturați comunității nostre de jucători din întreaga lume, care se bucură deja de jocurile noastre dinamice!