Remi Istoric

Remi este o familie de jocuri care împărtășesc o structură similară. Toate aceste jocuri au un model de joc similar, care constă în tragerea și aruncarea unei cărți în timpul fiecărui rândul. Acest lucru se face cu scopul de a ajuta jucatorii să uneascaă cărțile în mâinile lor în seturi și suite. Un set este un amestec de trei sau patru cărți de același rang. Un Run este dormat din trei sau mai multe cărți consecutive de aceeași culoare.

Originile jocurilor de Remi sunt de acum câteva secole. Există mai multe versiuni care conturează dezvoltarea și începutul jocurilor de remi. Unele dintre ele plasează originile fenomenului Remi la sfârșitul secolului al 19-lea, la New York. Alte variante plasează originile jocului în Orient. Jocul chinezesc Mahjong este bazat pe același element de tragere de cărți și aruncarea acestora, precum și multe alte jocuri de cărți chinezești care merg înapoi la secolul al 18-lea.

O altă versiune atribuie originile jocului de remi comunităților spaniole care au imigrat spre vest. Jocul de cărți spaniol care poartă numele Conquian are o mare asemănare cu Gin Rummy și este considerat a fi stramosul tuturor jocurilor moderne de remi. Gin Rummy în sine este declarat a fi inventat în New York, în primul deceniu al secolului 20. Ipoteza comună cu privire la originea numelui de Gin Rummy este legată de o băutură alcoolică. Jocul Gin Rummy a fost adoptat repede de elita de la Hollywood în anii ’30 și a devenit de mai popular de atunci.

Printre jocurile de Remi se pot găsi următoarele:

Remi (Kaluki, Kalookie), Gin Rummy, Rummy 500, Oklahoma Gin, Gin Hollywood, Shanghai Remi, Rummy Michigan, Remi Liverpool, Remi Carioca, Crazy Remi, Remi Progresiv, Contract Rummy, Rummicube, Ultimate Remi, Remi Rusesc. Krazy Bee 15 Rummy, Remi Maghiar, Remi O, Rummy Continental, Conquian, Rummy Frustrant, Rummy 12-pas, Remi Tripoley, Okey, Rummy Construcție, Remi Bonanza, Remi Robbers, Rumino, Canasta, Remi Omar, Dummy Rummy și mai multe.