Cum se Joacă Remi 500

Cum se Joacă Remi 500

Remi 500 Demo

Pentru a vă îmbunătăţi modul de joc la Remi 500, apăsaţi pe buton şi urmăriţi demo-ul!

Remi 500 necesită multă atenţie şi concentrare, deşi este în multe aspecte destul de asemănător cu alte jocuri aparţinând aceleiaşi familii de jocuri de remi. Pentru a vă bucura de Remi 500, există câteva principii de bază pe care trebuie să le luaţi în considerare.

Remi 500

 • Jocul de Remi 500 este jucat de 2-4 jucători.
 • Aveţi nevoie de un pachet de cărţi complet, incluzînd jokerii.
 • Fiecare jucător primeşte 7 cărţi.
 • Scopul jocului este acela de a fi primul jucător care atinge sau depăşeşte un plafon de punctaj prestabilit (Turneu Unic) sau de a deţine cel mai mare scor la sfârşitul jocului (Ring Game).
 • În cazul în care mai mulţi jucători ating pragul de punctaj predeterminat, jucătorul cu cel mai mare număr de puncte este declarat câştigător.
 • În cadrul jocurilor Remi, jucătorii trebuie să alcătuiască formaţii cu cărţile din mână. Există două tipuri de formaţii: terţa este o formaţie de cărți de aceeaşi valoare, dar cu simboluri diferite. O suită este un şir de cărți consecutive cu acelaşi simbol.
 • O terţă trebuie să aibă cel puţin 3 cărţi.
 • În fiecare tur, fiecare jucător trebuie să facă două acţiuni – tragerea şi decartarea. Jucătorii pot alege să mai facă încă o acţiune suplimentară, între cele două: etalarea sau lipirea de cărţi. Etalarea constă în coborârea formaţiilor pe suprafaţa de etalare, iar lipirea constă în adăugarea unei cărţi la o formaţie existentă deja în suprafaţa de etalare.
 • Cărțile sunt trase din pachetul de cărți sau din teancul cărţilor decartate. Când se trage o carte din pachetul de cărți, jucătorul poate lua doar cartea de deasupra, însă, dacă un jucător alege să tragă o carte din teancul de decartare, există două opţiuni: (1). Un jucător poate trage ultima carte decartată. (2). Un jucător poate trage orice carte dintre cele decartate, însă trebuie să ridice toate cărţile decartate după cartea respectivă. Un jucător care alege o carte din teancul de decartare trebuie să folosească această carte imediat pentru a alcătui o formaţie validă.
 • Între cele două acţiuni de bază (tragerea şi decartarea), jucătorii pot realiza o a treia acţiune, şi anume aceea de a combina cărțile în formaţii. Un jucător poate etala formații valide în suprafaţa de etalare sau poate folosi cărți pentru a le adăuga/”lipi” formațiilor existente aflate deja pe suprafaţa de etalare.
 • Valoarea în puncte a fiecărei cărţi corespunde cu numărul ce apare pe ea, cu excepția figurilor (10 puncte), a as-ului (1/11 puncte, în funcţie de locul unde este folosit – 15 puncte de penalizare), iar joker-ul primeşte valoarea cărţilor pe care le înlocuieşte (15 puncte de penalizare).
 • Remi 500 este format din mai multe runde. Fiecare rundă se încheie când unul din cele două scenarii se întâmplă: fie un jucător scapă de toate cărţile din mână, fie pachetul de cărţi se termină.
 • La sfârşitul fiecarei runde, cărţile fiecărui jucător sunt evaluate şi adăugate la punctajul obţinut din rundele anterioare. Când un jucător atinge sau depăşeşte pragul de scor predeterminat, acesta este declarat câştigător.
 • Dacă mai mulţi jucători au atins sau au depăşit pragul de punctaj predeterminat, jucătorul cu cel mai mare număr de puncte este câştigătorul. În cazul unei egalităţi, există o rundă de departajare între primele două locuri.

Iată câteva reguli de bază ale jocului de Remi 500.

Aici puteţi afla mai multe informaţii detaliate despre regulile jocului de Remi 500, ponturi şi strategii de Remi 500, precum şi toate informaţiile necesare începătorilor.