Reguli Remi Tradiționale

Reguli Remi

Vreți să vizionați demo-ul de Remi?

Remi Tradiționale Demo

Căştigătorul oficial este primul jucător care rămâne fără cărţi în mână, cu excepţia ultimei cărţi pe o decartează în steancul de decartare la sfârşitul turului. Jucătorii pot scăpa de cărţi creând terțe şi suite, ori construind – adică lipind cărţi formațiilor care sunt deja etalate pe suprafaţa de joc.

Cele patru culori:

Cărțile şi valoarea acestora:

1 puncte2 puncte3 puncte4 puncte5 puncte6 puncte
7 puncte8 puncte9 puncte10 puncte10 puncte10 puncte
10 puncte     
 

Remi este creat pentru 2-4 jucători, precum majoritatea jocurilor din familia jocurilor de remi. În joc se folosesc 104 cărţi – două pachete standard fără Jokeri. Ambele pachete conţin 4 culori complete cu câte 13 cărţi fiecare, unde valoarea fiecărei cărţi (în puncte de penalizare) este egală cu numărul său. Punctele speciale se acordă pentru figuri – fiecare valorează 10 puncte – şi Asul care valorează 11 puncte şi care poate fi folosit fie ca 1 (după o carte de 2) sau fie ca 11 (după un Rege).

Descărcați Remi pentru ca să jucați remi gratis.

O terță conține 3 sau mai multe cărţi de aceeaşi valoare:

sau

O suită conține 3 sau mai multe cărţi consecutive de aceeaşi culoare:

sau

Desfășurarea jocului

Din punctul de vedere al regulilor de remi 51, fiecare jucător îşi începe jocul cu 10 cărţi. Cărţile rămase sunt amestecate şi folosite ca pachet de cărţi. Prima carte a pachetului se pune cu faţa în sus şi se foloseşte ca prima carte a teancului de decartare. Când pachetul rămâne fără cărţi, teancul de decartare se amestecă din nou şi se formează un noul pachet cu el.

Acțiunile dintr-un tur stândard pot fi împărțite în trei: începutul, mijlocul şi sfârşitul. Partea de mijloc este opţională.

Începutul – jucătorul trage o carte, fie din pachet, fie din topul teancului de decartare.

Mijlocul – formațiile sunt plasate cu faţa în sus pe suprafaţa de etalare. Este permisă etalarea de formații precum cele de mai jos, sau lipirea de cărţi la formațiile etalate deja de către unul dintre jucători.

De exemplu – dacă următoarea formație este coborâtă pe suprafața de etalare:

Fiecărui jucător i se va permite să adauge una dintre următoarele cărți acestei formații:

 sau  sau  sau 

Finalul – o carte este decartată în teancul de decartare.

Fiecare tur trebuie să înceapă cu o tragere şi să se încheie cu o decartare, dar etalarea de formații este opţională şi jucătorii pot alege dacă vor sau nu să îşi etaleze formațiile în funcţie de strategia pe care au ales-o. Pentru aceasta revizuiți pagina noastră de Remi, Strategia de baza.

Sfârşitul jocului

Jocul de Remi se încheie atunci când un jucător reuşeşte să îşi etaleze toate cărțile din mână, cu excepţia unei ultime cărţi care este decartată în teancul de decartare la sfârşitul turului.

Există două căi de a câştiga în Remi:

Gradual – jucătorii îşi etalează formațiile treptat în suprafaţa de etalare până când rămân fără cărți.

Când un joc se termină în acest fel, toţi jucătorii cu excepţia câştigătorului sunt penalizaţi în funcţie de valoarea totală a cărţilor cu care au rămas în mână.

Prin Hunt (Vânătoare) – când un jucător câştigă etalându-şi toate cărțile din mână într-un singur tur.

Când un joc se termină în acest fel, toţi jucătorii cu excepţia câştigătorului sunt penalizaţi în funcţie de valoarea totală a cărţilor cu care au rămas în mână şi cu încă 25 de puncte de penalizare suplimentare.

Distribuirea Premiului la Remi

Când jocul se termină, premiul total este împărţit între jucători în funcţie de punctajul fiecăruia. Câştigătorul va primi cel puţin 75% din pot. Restul care rămâne din pot se va împărţi între jucători în funcţie de punctele acumulate, atâta timp cât aceştia au mai puţin de 80 de puncte decât câştigătorul.

Apăsați aici pentru a vedea un exemplu.