Joc Remi Tradițional

Descarcă Acum

Remi – o familie de jocuri

Deși Remi 51 este considerat cel mai popular joc de cărți din lume, nu este foarte clar locul de unde acesta provine. Sub titlul de “Remi” pot fi găsite câteva jocuri, care au un mod similar de joc, dar fiecare cu reguli ușor diferite de restul jocurilor din familie.

Există multe teorii despre originea jocului. Chinezii au creat mahjong în secolul 18, americanii susțin că l-au creat jocul în secolul 19 în New-York, în timp ce alții se mândresc prin contribuția lor la crearea unor anumite versiuni ale acestui joc atât de popular şi distractiv.

Ce este Remi?

Care este șablonul după care majoritatea jocurilor din familia de Remi se desfășoară?

În primul rând, jocurile remi au fost create pentru a fi jucate în grupuri mici de 2-4 jucători. În cadrul fiecărei variante, jucătorii acționeaza după un șablon similar – se joacă în ture, un jucător după celălalt. Obiectivul principal este acela de a fi primul jucător care scapă de toate cărţile din mână. Vă puteți atinge obiectivul prin crearea de formații şi prin etalarea lor în zona destinată acestui lucru.

În Remi, există două tipuri de formații. Primul tip este suita – o secvenţă de numere consecutive, cu acelaşi simbol. Al doilea tip este terța – cărți cu aceeași valoare, dar cu simboluri diferite. Fiecare formație trebuie să fie alcătuită din cel puţin 3 cărţi.

Fiecare jucător realizează cel puţin două acţiuni în cadrul fiecărei ture. Prima acţiune este tragerea unei cărţi, iar a două este decartarea unei cărţi la sfârşitul turei. Cărțile pot fi trase din pachet sau poate fi ridicată cartea aflată în topul teancului de decartare, respectiv cartea decartată de jucătorul de dinainte. Decartarea încheie tura jucătorului. Între aceste două acţiuni, jucătorii pot etala formații în zona destinată acestui lucru. În cadrul unor anumite variații, există mutări suplimentare care se adaugă la acţiunile de bază de tragere/decartare.

De exemplu, în Remi 40 şi în Remi 500, în momentul ridicării unei cărți din teancul de decartare, aceasta trebuie folosită într-o formație în cadrul aceleiași ture. În Remi 500, nu puteți decarta în aceeași tură cartea pe care ați ridicat-o din teancul de decartare. Remi Tradițional este ușor şi nu are nici o restricție în ceea ce privește aceste mutări. Sistemul de punctare este similar pentru variantele de Remi şi pentru Remi Tradițional, dar diferă pentru Gin şi subvariantele sale.

Pentru a învăța cum să jucați Remi online şi pentru a învăța care sunt cele mai bune metode de a câştiga jocurile, vă recomandăm să vizitați pagina noastră cu ponturi și strategii.