Cum Se Joacă Oklahoma Gin

Cum Se Joacă Oklahoma Gin

Oklahoma Gin Demo

Oklahoma Gin este unul dintre cele mai cunoscute și populare jocuri de remi din lume. Există multe similarități între Oklahoma Gin și Remi Tradițional, dar, fără îndoială, există și câteva aspecte care diferențiază cele două jocuri. În cele ce urmează, am adunat împreună noțiunile de bază despre “Cum să jucați Oklahoma Gin” într-o singură pagină. Termenii folosiți pentru a descrie fiecare mutare sunt folosiți în lumea jocurilor de Remi.

Jocul este jucat de până la 4 jucători. Doi jucători vor începe jocul cu 10 cărți, iar 3-4 jucători vor începe jocul cu 7 cărți fiecare.

Ca și Remi Online, în Oklahoma obiectivul principal este alcătuirea de formații (terțe și suite) cu cărțile din mână. Scopul final este acela de a fi primul care decartează toate cărțile din mână, sub formă de terțe și de suite. În Oklahoma, valoarea totală a cărților rămase în mână în momentul încheierii jocului este extrem de importantă întrucât determină poziția finală în cadrul rundei.

Două acțiuni sunt realizate în cadrul fiecărei ture. Prima este tragerea unei cărți din pachet sau din teancul de decartare, iar a doua – decartarea unei cărți inutile în teancul de decartare.

Jocul Oklahoma Gin se termină în una din următoarele modalități:

Gin – câștigătorul alcătuiește formații valide cu fiecare carte din mână, cu excepția ultimei cărți care este decartată în zona de închidere.

Knock – un jucător alcătuiește formații valide cu majoritatea cărților din mână, iar valoarea totală a cărților rămase neetalate nu depășește 10.

Undercut – când un jucător închide prin knock, oponenții săi pot adăuga cărți formațiilor sale, doar dacă acestea sunt lipite direct la cele etalate de către “knocker”. Aceasta este o șansă pentru ca oponenții să-și reducă numărul de cărți neetalate. Lipirea poate conduce la învingere prin undercut. Undercut se realizează atunci când un jucător etalează atâtea formații încât să rămână cu un număr de pierderi mai mic decât cel al “knocker”-ului. În acest caz, jucătorul care a reușit să realizeze undercut va câștiga jocul și knocker-ul inițial va primi 25 de puncte de penalizare, în plus față de numărul cărților rămase neetalate.

Împărțirea premiului – În Oklahoma, premiul este împărțit în funcție de diferența dintre punctele câștigătorului și punctele învinșilor, cu precizarea că cel care câștigă primește cel puțin 75% din premiul garantat.

Acestea sunt principiile generale ale jocului de Oklahoma Gin. Website-ul nostru conține multe informații detaliate în ceea ce privește Regulile Oklahoma Gin și modul de joc, Ponturi Strategice și toate informațiile necesare începătorilor.

Puteți găsi instrucțiuni pentru toate jocurile noastre pe site și puteți învăța cu ușurința cum să le jucați, folosind tutorialul și demo-urile pe care vi le punem la dispoziție.