Oklahoma Gin Joc

Descarcă Acum

Jocul Oklahoma Gin este o variantă a Gin Remi și unul dintre cele mai comune jocuri de cărți din lume. Este atât de popular încât a devenit jocul oficial al Campionatelor Mondiale Anuale de Gin Remi din LasVegas. Grupul de jocuri numit “Remi” include multe variante și versiuni, ce împărtășesc aceleași caracteristici cu Remi Tradițional.

Remi Traditional şi Oklahoma Gin sunt foarte asemănătoare, şi în afară de câteva reguli minore, sunt aproape identice. Oklahoma Gin se joacă cu până la 4 jucători şi obiectivul jocului este acela de a alcătui formaţii valide şi de a avea cel mai mic număr de pierderi la sfârşitul jocului. O formație este fie o suită de cărţi consecutive cu acelaşi simbol, fie o terță de cărţi similare cu simboluri diferite. În orice caz, o formație va fi alcătuită din cel puţin 3 cărţi.

Formațiile pot fi alcătuite în orice tură, însă pot fi etalate doar în momentul în care jucătorul este gata să încheie jocul. Fiecare jucător trage o carte (din pachet sau din teancul de decartare) şi decartează o carte la alegere, la sfârșitul rândului său.

Spre deosebire de jocurile Remi Tradițional, numărul de cărţi împărțite fiecărui jucător depinde de numărul jucătorilor participanți la joc. Doi jucători vor juca cu 10 cărţi, 3-4 jucători vor juca cu 7 cărţi fiecare. O altă diferență între Remi Tradițional şi Oklahoma o reprezintă sfârşitul jocului.

Oklahoma se încheie în unul din următoarele moduri:

Gin – Victoria supremă. Câştigătorul a alcătuit formaţii valide cu toate cărţile din mână, cu excepția unei singure cărţi – ultima carte decartată la sfârşitul turei. În acest caz, jucătorii vor fi penalizați în funcție de numărul lor de cărți rămase neetalate, plus 25 de puncte.

Knock – un jucător alcătuiește formaţii valide cu majoritatea cărţilor, iar numărul de cărți rămase neetalate este mai mic de 10. Când un jucător face knocks, oponenții săi pot adăuga cărţi formațiilor create de knocker. Acest lucru poate conduce la victorie prin “undercut”.

Undercut – jucătorul care nu a făcut knock, îşi poate etala formațiile. Dacă numărul total de pierderi al acestui jucător este mai mic decât cel al jucătorului care a lovit, atunci acesta câştigă prin undercut. Knockerul inițial va fi penalizat cu 25 de puncte, adăugate la numărul său de pierderi.

Vreți să învățați mai multe despre Regulile Oklahoma Gin?
Vreți să aflați câteva Ponturi Strategice care vă vor ajuta să câștigați mai multe jocuri online?

La RemiRoyal veți găsi tot ceea ce aveți nevoie!