Cum se Joacă Okey

Cum se Joacă Okey

Okey Demo

Celor familiari cu jocurile de remi, jocul de Okey nu le poate fi străin. Este un joc atractiv și popular în întreaga lume. Cererea pentru el a crescut atât de mult încât oamenii participă la turnee online de Okey, testându-și abilitățile pentru a câștiga bani. Dacă vreți să jucați, este important să învățați regulile jocului de Okey, întrucât acestea sunt diferite de cele ale altor jocuri existente.

Okey este un joc distractiv şi unic, lucru care face ca jocurile din familia de Remi să fie considerate o experiență unică, ca și în cazul jocului de Burraco. Dezvoltat în Turcia, Okey este jucat de către 4 jucători, cu 106 piese. Aceste piese (sau cărţi) sunt imprimate cu diverse numere, impărțite pe culori. Culorile disponibile sunt negru, verde, roșu şi galben.

Există şi două tipuri de jokeri: joker-ul standard și joker-ul fals. Jokerii falși nu au nici un număr pe ei, fiind goi pe ambele părți. Pentru a determina ordinea de joc a jucătorilor se va folosi un zar cu 6 fețe.

Dealer-ul va amesteca piesele, asigurându-se că acestea sunt bine făcute. Apoi, împreună cu jucătorii, le va așeza în teancuri de câte 5 piese, creând astfel 21 de teancuri. Dealer-ul va rămâne cu o piesă în plus, pe care o va folosi. Mâna fiecărui jucător va fi formată din 14 piese şi jocul se va desfășura în ordinea acelor de ceasornic.

Joker-ul este ales întorcând o piesă cu fața în sus. Jokerii sunt piese cu aceeaşi culoare, dar au o valoare numerică mai mare cu 1 decât valoare scrisă pe piesa întoarsă. De exemplu, în cazul în care piesa întoarsă este 5, atunci joker-ul este 6.

Cum să câștigați

Câştigătorul va fi jucătorul care va reuși să alcătuiască o mână numai de formații din toate acele piese deținute, cu toate culorile si numerele. Mâna câştigătoare poate fi creată prin intoducerea în formații a celor 14 piese sau având 7 perechi cu aceeaşi culoare şi valoare numerică.

Jucătorii îşi vor arăta mâna numai imediat după ce au etalat-o, aceasta fiind o regulă un pic diferită față de Remi Tradițional. Acest lucru adaugă jocului un pic de tensiune întrucât nu veți vedea piesele avute de ceilalți oponenți.

Punctarea

Okey îşi are propriul mod de punctare a jucătorilor, după ce câştigătorul a fost decis. De exemplu, dacă un jucător va câştiga fără nici o regulă sau stipulație speciale, fiecare dintre jucătorii rămași vor fi penalizați cu 2 puncte. Dacă jucătorul va câştiga prin decartarea unui joker drept piesă finală, jucătorii rămași vor fi penalizați cu 4 puncte. Tot atâtea puncte de penalizare vor primi şi dacă jucătorul va câştiga alcătuind 7 perechi.

Acestea sunt regulile de bază ale jocului de Okey. Okey este un joc foarte popular în întreaga lume, având posibilitatea să îl jucați acum şi online. Dacă jucați online, fiți sigur că învățați cât mult mai multe despre joc pentru a putea să vă creați o strategie Okey online. Testându-vă abilitățile, veți putea să vă bucurați cu adevărat de jocul de Okey.

Majoritatea casino-urilor online oferă Okey ca o variație a jocului de Remi. Nu toate jocurile costă bani şi este relativ simplu să jucați Okey online gratuit, bucurându-vă astfel de o provocare. Data viitoare când vreți să încercați ceva diferit, asigurați-vă că încercați și jocul de Okey.