Remi Okey

Remi Okey

Remi Okey Demo     Descarcă acum

Regulile jocului de Okey

Okey este un joc care transformă Remi online într-o experiență distractivă și interesantă. Fiind la bază o variantă turcească a jocului de Remi, Okey se joacă cu 106 piese, în 4 jucători. Piesele folosite sunt similare cu cărțile tradiționale, fiind împărțite în 4 culori. Pe lângă aceste piese, există și jokerii falși, care joacă un rol cheie și în Okey. Rețineți-vă bine cărțile înainte de a începe să jucați, astfel încât să știți ce trebuie să faceți și ce trebuie să urmăriți în timpul jocului.

Pentru a juca Okey, jucătorii trebuie să înțeleagă regulile specifice jocului. În primul rând, câştigătorul jocului va fi acela care va reuși să alcătuiască formații din toate cele 14 cărți sau să facă 7 perechi, cu aceeași valoare și culoare. Acest lucru este caracteristic și jocului de Remi Traditional, însă există anumite diferențe. Atunci când sunteți primul jucător care scapă de toate cărţile din mână, ceilalți jucători vor fi penalizați conform regulamentului.

Înainte de a vorbi despre sistemul de punctare, există anumite elemente care trebuie menționate. Fiecare jucător primește 14 piese şi se aruncă un zar pentru a decide cine va fi primul jucător care începe jocul. Jocul se desfășoară în ordinea acelor de ceasornic, primul jucător care va începe fiind acela ales prin aruncarea zarului. După ce ordinea a fost aleasă, se stabilește cartea joker prin întoarcerea cu fața în sus a cărții aflate în topul pachetului de cărți. Cartea joker este, de fapt, cu un număr mai mare decât cartea întoarsă, însă trebuie să fie de aceeaşi culoare. Când toți acești pași au fost realizați, jocul poate să înceapă.

Acordarea punctelor

Așa cum s-a menționat mai sus, punctele sunt scăzute de la fiecare jucător în funcție de modul în care s-a decis câştigătorul. Dacă câştigătorul a câştigat folosind un joker sau obținând 7 perechi, 4 puncte sunt scăzute de la fiecare dintre jucătorii rămași. Cu toate acestea, dacă nu a fost nici o mențiune specială legată de câștigarea jocului, se scad doar 2 puncte de la restul jucătorilor.

Jucați Okey

După ce veți învăța să jucați Okey, următorul dv. pas va fi să găsiți locuri în care să jucați Okey online. Internetul este un mediu excelent pentru a vă testa abilitățile şi pentru a vă lărgi orizonturile, având în vedere că sunt atât de mulţi oameni care doresc să participe la acest joc. Jucând împotriva unor oponenți reali, cu o vastă experiență de joc, veți putea să le învățați strategiile. De asemenea, veți putea găsi online ponturi ale jocului de Okey, care vă vor ajuta să înțelegeți jocul în profunzime și veți descoperi că acestea sunt foarte folositoare pentru a vă îmbunătăți șansele dvs. de câștig, în momentul jocului.

Pentru aceia care nu vor să-și cheltuiască banii există website-uri care le oferă șansa să joace Okey gratuit. Jucând gratuit, jucătorii pot concura cu cei mai buni în domeniu, fără a-și face griji că-și vor pierde banii sau că se vor simți rușinați, în cazul pierderii jocului, fiind o bună oportunitate de a înțelege modul de joc şi regulile care se aplică. Dacă veți fi atent la modul de joc al celorlalți, veți reuși să jucați împotriva celor mai buni jucători în cel mai scurt timp!