Mahjong

Descarcă acum

Mahjong, cunoscut și sub numele de Mah Jong, Mahjongg, Mah jonhh sau Majian, este originar din China, precum sugerează și numele. Datează din urmă cu peste două mii de ani, apărând la curtea regelui chinez Wu, mai mult sau mai puțin în aceeași perioadă în care filozoful chinez Confucius a trăit, jocul fiind adesea atribuit lui. Unul dintre cele mai mici scoruri înregistrate vreodată în Mahjong se spune că a fost 22 de puncte, iar cel mai mare – 928 de puncte!

RemiRoyal este mândru să vă prezinte acest ultim joc, ca parte a platformei de jocuri atât de populare în comunitatea noastră de jucători. Mahjong online are reputația de a necesita cel mai înalt nivel de abilitate şi concentrare. De multe ori, i s-a spus “jocul cu o sută de inteligențe”. Acum, jucătorii RemiRoyal au șansa de a-și testa abilitățile în cadrul acestui joc nou şi interesant.

Mahjong este jucat, în mod normal, de către 4 jucători şi necesită o abilitate intelectuală ridicată, dezvoltată prin multe ore de antrenament gratuite. Mahjong face parte din categoria jocurilor jucate cu piese, ca și jocul de Tiled Rummy, însă are mai multe lucruri în comun cu familia jocurilor de Remi. Având acelaşi obiectiv ca jocurile de Remi, obiectivul jocului de Mahjong este acela de a scăpa de toate piesele din mână pe cât de repede posibil şi de a alcătui cu ele “formații” – grupuri sau seturi. Ca în cazul tuturor jocurilor de remi, există multe variații de Mahjong, însă modul de joc rămâne acelaşi – când competiția se întețește, jucătorii trebuie să alcătuiască formații care să valoreze cât mai multe puncte, nu doar formații obișnuite de piese, ci seturi care să le aducă jucătorilor cel mai ridicat scor posibil.

Mahjong se joacă, de obicei, cu cel puţin 136 de piese şi cel mult 144. Setul de piese are imagini şi desene diferite, în funcție de locul în care este jucat. Piesele tradiționale au ca simboluri Cercul, Bamboo, Caracterul, Vântul, Dragonul şi Floarea. Mahjong-ul American a fost standardizat de către Liga Națională de Mahjong şi are piese diferite față de jocul original. Au fost introduse piesele de joker, de Charleston şi formațiile din 5 sau mai multe piese. Mâna standard cunoscută sub numele de “Chow” nu este o parte a versiunii americane.

RemiRoyal este un website care ia în considerare toate cererile membrilor noștri, întrebările şi sugestiile acestora. Întrucat acesta este un nou joc adăugat la familia noastră de jocuri disponibile online, suntem aici pentru a asista orice jucător care are nevoie de atenție suplimentară în a învăța cum se joacă Mahjong.

Atenție!
Varianta de Mahjong cu Remi nu este disponibilă momentan pe RemiRoyal. Dacă vreți ca aceasta să existe pe website-ul nostru, apăsați aici şi trimiteți-ne părerea dvs.!