Reguli de Gin Remi

Gin Rummy Demo

Pachetul de cărţi

Acest joc se joacă cu un pachet standard de 52 de cărți.

Cele patru culori:

Cărțile şi valoarea acestora:

1 puncte2 puncte3 puncte4 puncte5 puncte6 puncte
7 puncte8 puncte9 puncte10 puncte10 puncte10 puncte
10 puncte     

Scopul jocului de Gin Remi este acela de a forma cu cât mai multe cărţi din mâna terțe sau suite:

O terță conține 3 sau mai multe cărţi de aceeaşi valoare:

sau

O suită conține 3 sau mai multe cărţi consecutive de aceeaşi culoare:

sau

Alt obiectiv este acela de a reduce numărul total de cărţi rămase în afara formațiilor din mâna jucătorului (pierderile) la mai puţine decât au adversarii.
Există trei căi de a înscrie puncte într-un joc câştigator de Gin Remi: ginul,knock-ul şi undercut-ul.

Jocul
Într-un joc cu 2 jucători, fiecărui jucător i se împart 10 cărţi. Într-un joc cu 3-4 jucători, fiecărui jucător i se împart 7 cărţi. Cărțile rămase sunt plasate cu fata în jos pe masă, formând pachetul de cărţi rămase (cu fața în jos) şi o carte este plasată cu fața în sus, lânga pachetul rămas, pentru a forma teancul de cărţi de decartare (cu fața în sus).

Un tur standard constă în două părți:

Tragerea – Turul începe prin tragerea unei cărţi din topul teancului de decartare (cărţile cu fața în sus) sau din topul pachetului de cărţi (cu fața în jos) – pe care jucătorul o adaugă cărților sale.

Decartarea – Pentru a-și completa turul, jucătorul trebuie ca mai apoi să decarteze o carte în teancul de decartare – cărţile cu fata în sus.

Primul tur: În primul tur al jocului, jucătorul trage o carte din pachet şi decartează una în teancul de decartare. Jucătorul care începe jocul poate alege fie să spună pas, fie să tragă o carte cu fața în sus din teancul de decartare. Dacă jucătorul spune pas, jucătorul următor va trebui să aleagă între a spune pas şi a trage o carte din teancul de decartare. Dacă există mai mult de doi jucători, fiecare jucător va avea această opţiune până când jocul se întoarce la jucătorul original. Când unul dintre jucători alege să tragă o carte cu fața în sus din teancul de decartare, jucătorul care joacă lângă el începe un tur obişnuit şi poate trage din pachet. Jucătorii trebuie să decarteze pentru a-şi completa turul chiar dacă au 11 carţi în mână (într-unul dintre jocuri) sau 8 (în jocuri cu 3-4 jucători).

Când ultimele 2 cărţi rămân în pachetul de cărţi, teancul de decartare este amestecat şi întors cu fața în jos formând un nou pachet. Cartea decartată de jucătorul care a tras ultima carte din pachetul vechi se va pune cu fața în sus lângă noul pachet pentru a începe noul tur de decartare.

Gin
Un jucător care face ’Gin’ îsi etalează toate cărţile din mâna în formații valide odata, fără ‘pierderi’(cărţi nepotrivite).

Knock
În afără de a face Gin, un jucător poate câştiga un joc prin ’Knocking’. Pentru a face asta, numărul pierderilor nu trebuie sa depășească 10 puncte.

Ceilalti jucători îşi pot etala cărţile numai după etalarea celui care a făcut ‘knock’ şi având numai lipeli consecutive la formațiile etalate de acesta.

De exemplu: Jucătorul care a făcut ‘knock’ are Seven of HeartsEight of HeartsNine of HeartsTen of Hearts şi adversarul de după acesta se etaleaza cu Six of Hearts după el; urmatorul adversar nu se poate etala cu Five of Hearts.

Aceasta ajută la reducerea numărului de pierderi din mâinile adversarilor, şi este o recompensă pentru că și-au păstrat cărţile de care adversarii sunt siguri că jucătorul care a făcut ‘knock’ are nevoie.

Un exemplu de etalare (joc cu 2 jucători):

Jucătorul care a făcut ‘knock’ se coboară cu:

 

Adversarul poate să folosească cele două formații. Pierderile din mâna lui sunt Six of HeartsJack of Hearts şi doi pătrari. În acest caz, adversarul poate să îşi lipească un Juvete şi un 6 de inimă roșie chiar la formația knocker-ului, pentru a-și reduce suma pierderilor de la 24 la 6 puncte!

 

Atenție: unui jucător nu îi este permis să etaleze cărţi care nu fac pereche cu cele din mâna adversarului.
Atenție: atunci când un jucător face Gin, adversarul nu se poate lipi la etalarea de Gin. Acesta este un avantaj care încurajează realizarea Gin-ului.

Undercut

Dacă valoarea cărţilor de penalizare cu care adversarul rămâne în mână după ce se etalează după knock-er este mai mică sau egală cu valoarea pierderilor rămase în mâna knocker-ului, adversarul câștigă jocul şi primește un bonus special de 25 de puncte. Această coborâre se numește UNDERCUT.

Scorul

Jucătorii învinși (Puncte de penalizare)

 

Gin Suma pierderilor + 25 de puncte de penalizare.
Knocking (Învingere prin ‘knock’) Suma pierderilor, minus pierderile învingătorului.
Undercut Suma piederilor minus pierderile celui care a învins prin undercut. Knockerul primește 25 de puncte de penalizare în plus.

 

Câștigătorul primește întotdeauna cel puţin 75% din suma fondului de premiere, ceilalți 25% fiind împărțiți între restul jucătorilor. Procentul acestor jucători se calculează în funcție de raportul punctelor lor față de cele ale învingătorului, atâta timp cât sunt la mai puţin de 50 de puncte de penalizare față de locul întâi.

Pentru un exemplu apăsați aici