Cum se Joacă Gin Remi

Cum se Joacă Gin Remi

Gin Rummy Demo

Gin Remi este unul dintre cele mai populare și mai răspândite jocuri de remi din lume. Există multe asemănări între Gin Remi și Remi Tradițional, însă, fără nici o îndoială, există și anumite trăsături care îl deosebesc de celelalte jocuri din familia Remi.

Jocul se joacă în 2, până la 4 jucători. 2 jucători vor juca cu 10 cărţi şi 3-4 jucători vor juca cu 7 cărţi.

Ca şi în Remi online, şi în Gin Remi, obiectivul jocului este acela de a creea formații (terțe şi suite) din cărţile deținute în mână. Scopul final este acela de a fi primul care decartează toate cărţile sub formă de formații. În Gin Remi, valoarea totală a cărţilor rămase în mână la sfârşitul jocului este extrem de importantă.

Două acţiuni sunt obligatorii la fiecare tură. Prima – tragerea unei cărţi din pachetul de cărţi sau din teancul de decartare şi a doua – decartarea unei cărţi inutile în teancul de decartare.

Jocul se termină în una din următoarele trei situaţii:

Gin – câştigătorul creează formaţii valide din toate cărţile din mâna sa, cu excepția ultimei cărţi care este decartată.

Knock – un jucător creează formaţii valide din majoritatea cărţilor aflate în mâna sa, iar valoarea totală a cărţilor rămase în mână nu depașește 10.

Undercut – când un jucător face knock, oponenții săi pot adaugă cărţi la formațiile acestui jucător, numai dacă acestea sunt adăugate direct la cărţile etalate de “knocker”. Acest lucru oferă celorlalți oponenți șansa de a-și reduce numărul de cărți rămase neetalate. Adăugarea de cărţi poate conduce la undercut. Undercut se realizează atunci când un jucător etalează formații până când rămâne cu un număr de pierderi mai mic decât cel al “knocker”-ului. În acest caz, jucătorul care a realizat undercut câştigă jocul şi knocker-ul inițial primește o penalizare de 25 de puncte, adăugate la numărul său de cărți rămase neetalate.

Împărțirea premiului – în Gin Remi, premiul se împarte în funcție de diferența dintre punctele câştigătorului şi punctele învinșilor, caz în care câştigătorul primește cel puţin 75% din premiul total.

Acestea sunt instrucţiunile generale ale jocului de Gin Remi. Site-ul nostru conține mai multe informații detaliate pe pagina “Reguli de Gin Remi”, Ponturi Strategice, şi toate informațiile necesare începătorilor.