Gin Remi

Gin Remi

Gin Remi Demo     Descarcă acum

Pentru a vă îmbunătăți stilul de joc de Gin, apăsați pe butonul de mai jos şi vizionați demo-ul!

De-a lungul timpului, Gin Remi a fost, probabil, cel mai faimos membru al familiei jocurilor de remi. Cu originea în secolul 19 în New-York, există susținători care afirmă că numele său derivă de la băutura favorită a inventatorului acestui joc. Gin Remi are elemente comune cu alte jocuri de Remi precum Remi 51 şi Remi 500, însă are şi elemente ce îl diferă de jocurile comune de remi. O altă variantă faimoasă de Gin Remi o reprezintă Oklahoma Gin.

Cardurile și valorile lor:

1 puncte2 puncte3 puncte4 puncte5 puncte6 puncte
7 puncte8 puncte9 puncte10 puncte10 puncte10 puncte
10 puncte     
 

Masa de Gin Remi

Gin Remi se joacă în 2, până la 4 jucători, iar obiectivul principal al fiecărui jucător este acela de a fi primul care etalează formaţii valide cu toate cărţile pe care le deține. Spre deosebire de tradiționalul Remi online, Gin Remi include şi un obiectiv secundar, acela de a reduce numărul de cărți rămase neetalate (pe tablă) la minimum. Cărțile rămase neetalate sunt acele cărţi care nu pot fi combinate în nici o terță sau suită, în mână sau pe masă.

Jocul se joacă cu un singur pachet de cărţi, fără jokeri. Un tur constă în 2 mutări obligatorii = tragerea cărţii aflate în topul pachetului sau teancului de decartare şi decartarea unei cărţi cu importanță minimă pentru jucător. Importanța este determinată de potrivirea cărţii cu terțele şi suitele pe care jucătorul doreşte să le creeze sau de valoarea cărţii în puncte de penalizare.

O formație poate avea una din următoarele forme:
- suită – cel puţin 3 cărţi consecutive, cu acelaşi simbol (inimă, romb, treflă, frunză);
- terță – cel puţin 3 cărţi cu aceeaşi valoare, dar simboluri diferite;

Rezultatul unui joc de Gin Remi este determinat în ultimul moment al jocului. Un joc se termină în unul din următoarele 3 moduri:

  1. Gin -un jucător creează formaţii valide din toate cărţile pe care le deține şi decartează ultima carte în zona de “Knock”. În acest caz, numărul de cărți rămase neetalate al oponenților va determina numărul de puncte de penalizare pe care aceștia îl vor primi.
  2. Knock – un jucător creează formaţii valide din majoritatea cărţilor pe care le deține. Jucătorul nu poate avea un număr total de cărți rămase neetalate mai mare de 10. Turul trebuie să se termine prin decartarea unei cărţi în zona de “knock”.
  3. Undercut – când un jucătorul face Knock, oponenții săi primesc o șansă de a adăuga cărţi formațiilor acelui jucător (“knocker”).

Cărțile trebuie adăugate direct formațiilor originale ale knocker-ului. Dacă un oponent reușește să termine jocul cu un număr de cărți rămase neetalate mai mic decât cel al knocker-ului, acel oponent câştigă prin “undercut”. Undercutul schimbă direcția jocului astfel încât knocker-ul inițial va primi o penalizare de 25 de puncte, care se va adăuga la numărul de puncte de penalizare corespunzătoare numărului de cărți rămase neetalate.

Citiți mai multe despre Regulile Gin Remi şi despre punctarea în jocurile de Gin Remi.

Pentru a începe să jucați Gin Remi, tot ce trebuie să faceți este să descărcați software-ul nostru gratuit, şi să vă alăturați miilor de jucători online din toată lumea pentru a avea parte de jocuri de Gin Remi antrenante!