Strategia Canasta

Descarcă Acum

Strategie Canasta și sfaturi

Jocul de Canasta este un joc relativ complex, care necesită o cooperare între colegi, strategie, concentrare, vigilență și judecată la un moment dat, în scopul de a câștiga. Sistemul de punctaj poate fi destul de dur, și, uneori, linia între a primi un bonus sau o sancțiune poate fi destul de subțire. Atât de mult încât, doar o singură carte poate determina scorul echipelor.

Pentru a evita puncte de penalizare ar trebui să verificați strategia Canasta și sfaturi pentru a vă asigura că tu sau echipa ta câștigă jocul.

Potrivit regulile Canasta o echipă care nu a efectuat cel puțin o canasta va fi penalizată la sfârșitul jocului și cel mai probabil nu va primi nici un punct pentru mâna lor. Pentru a evita acest lucru sugerăm ca fiecare echipă să facă un efort pentru a obține cel puțin o canasta de la începutul jocului, iar după au posibilitatea de a forma seturi mai complexe.

Există seturi speciale care acordă echipelor puncte bonus semnificative. Un exemplu în acest sens este o canasta 7 sau as. Echipa va încerca cel mai probabil, pentru a forma aceste tipuri de canaste și să nu le arunce. Aici ar trebui să utilizați judecata cu privire la cărțile pe care le aruncași. Spre sfârșitul jocului, se sugerează să scăpați de cât mai mulți 7 și ași, deoarece vei fi penalizat pentru ei la final. Cei mai mulți jucători care nu au format unul dintre acele amestecuri vor încerca și să scape de cărți. Acest lucru poate fi o mare oportunitate pentru echipa adversă care deține cărțile în mână (7 sau ași), pentru a încerca să colecteze cărțile pe care adversarii lor le aruncă pentru a forma Canasta. Notă – acest lucru ar putea fi o mișcare riscantă ce ai poate fi penalizată cu o sumă mare sau ai putea primi un bonus mare, astfel asigurați-vă că se acorde atenție la cărțile care sunt eliminate.

O Canasta specială dă deținătorului un bonus special – o canasta sălbatică (2 și jokers în orice combinație). O echipă care dorește să formeze o astfel de canasta nu poate folosi restul de cărți din mână, până când canasta Wild a fost amestecată. Deci, aici ar trebui acționat cu prudență. În cazul în care împărțirea inițială dă unei echipe un număr mare de cărți sălbatice aceasta o mutare care ar trebui să fie utilizată. Pe de altă parte, în cazul în care o echipă are o mulțime de canaste incomplete aceasta ar trebui să utilizeze cărțile de remi sălbatice, pentru a forma cea mai mare cantitate de canaste mixte.

La începutul fiecărei rând, jucătorul are două opțiuni – să tragă o carte din stocul de joc sau să extragă din suprafața de decartare, în acest din urmă caz jucătorul trebuie să colecteze, de asemenea, restul de cărți aruncate. Deși scopul principal al jucătorului este de a scăpa de toate cărțile lor, există o șansă ca în gramadă să existe o serie de cărți care pot fi de fapt utile și schimba jocul. Este important să țineți evidența cărților aruncate.

Ultimul nostru sfat ne aduce la ideea de bază pentru toate strategiile și deciziile în joc, iar concentrația este cheia. Canasta este un joc dinamic, la fel ca multe alte jocuri de remi, cum ar fi Burraco, care se schimbă de la tură, la tură, și jocul se poate schimba într-o secundă. Nu lua prea multe riscuri, coopereză cu partenerul tău în speranța că acesta va fi de fapt în măsură să te ajute să acumulezi cea mai mare cantitate de puncte posibile – repede!

Vă rugăm să rețineți că acestea sunt doar câteva dintre sfaturile de strategie Canasta. Utilizați oricare dintre aceste sfaturi și strategii în timp ce jucați jocuri online Canasta și ați putea câștiga mult în cel mai scurt timp!