Canasta Joc

Descarcă Acum

Istoricul jocului Canasta

Diferit de cele mai multe alte jocuri de Remi ale căror origini nu sunt cunoscute exact, istoria Canasta este urmărită și bine cunoscută. Originea jocului datează din Montevideo, Uruguay din 1939. De acolo s-a răspândit în Argentina, Statele Unite și apoi în întreaga lume.

La începutul anilor 50 în Statele Unite, o nouă versiune a jocului a fost creată și este cunoscută sub numele de Classic Canasta. De-a lungul anilor, jucătorii au continuat să dezvolte această versiune a popularului joc și jocul pe care îl știm azi e Canasta Modern, care a fost dezvoltat de jucători din America de Nord,

Ce este Canasta?

Canasta este un joc bazat pe principiile Remi Tradițional. Acesta este jucat de 2-6 jucatori, și este de obicei jucat în perechi. Scopul jocului este de a acumula mai multe puncte și de a fi prima pereche care ajunge la 8500 de puncte.

Poți acumula puncte în funcție de numărul de amestecuri, numărul de amestecuri neterminate, numărul de 3-uri colectați și valoarea cărților rămase în mână la sfârșitul rundei. Pentru mai multe informații despre sistemul de notare de la Canasta intră pe pagina de reguli.

Jocul Canasta constă în runde în care fiecare jucător are rândul său. Ca și în cele mai multe jocuri de remi, Canasta este de asemenea alcătuit din 2 mișcări principale, tragerea unei cărți și decartarea uneia. O carte pot fi trasă din stocul de joc sau de pe suprafața de decartare. Dacă un jucător alege să tragă o carte din suprafața de decartare el trebuie să utilizeze imediat cartea pentru a forma un amestec valid. De asemenea, jucatorul care trage din suprafața de decartare, primește toate cărțile din decartare precum și cartea aleasă.

Între tragerea și aruncarea unei cărți, un jucător poate contopi cărți în zona de contopire desemnată. Un amestec valabil conține cel puțin 3 cărți. Un amestec plin conține 7 cărți și se numește “Canasta”.

În jocul de rummy există “Cartonașe naturale” (toate cărțile cu excepția lui 2, 3 și jokeri), wild cards (2 și jokers) și 3-uri pe care le colectează în timpul jocului. Un amestec Canasta pur conține 7 cărți naturale. O Canasta carte wild conține doar 2 și jokeri în timp ce o canasta mixtă conține atât cărți naturale și cărți wild.

Jocul se termină când un jucător a amestecat toate cărțile lui sau stocul s-a epuizat. La sfârșitul rundei scorul jucătorilor se calculează. În scopul de a afla mai multe informații despre sistemul de notare, bonusuri și penalități intră pe pagina de reguli de joc.

Citește pagina cu sfaturi și strategii canasta și vei afla cum poți deveni mai bun la Canasta și să joci online!