Remi 51 Reguli

Apăsați aici pentru a viziona demo-ul interactiv de Remi 51 și începeți să jucați chiar astăzi!i!

kalooki 51 Demo

Învățați regulile oficiale de Remi 51 de la RemiRoyal în numai câteva minute!

Obiectiv: Să fiți primul jucător care scapă de toate cărţile în mână. Câştigătorul este jucătorul care scapă de toate cărțile, cu excepţia uneia, pe care mai apoi o decartează în suprafaţa de decartare când își termină rândul, înaintea adversarilor. Un jucător poate scapa de cărți prin alcătuirea de formații, terțe sau suite, și coborârea acestora în suprafața de etalare.

Numărul de participanţi: doi, până la patru jucători pot juca Remi 51 (deşi sunt și variante originale de remi în care pot juca până la patru jucători).

Despre pachete: Jocul este jucat cu două pachete de cărţi, inclusiv cu cei 2 jokeri. Ambele pachete de cărţi conţin 4 culori și sunt compuse din 13 cărţi pe fiecare culoare.

Valorile cărților în joc: tabelul cu valoarea cărţilor nu este complex, dar este important să observați nuanțele.

În acest joc, jucătorii își pot etala primele lor formații atâta timp cât valoarea acestora este egală sau depăşeşte 51. Prin urmare, vă rugăm să reţineţi valoarea cărților, după cum urmează, pentru a atinge acest numar:

* Valoarea fiecărei cărți cu număr corespunde numărului respectiv. Prin urmare, formația 3-4-5 are valoarea 12, de exemplu.

* Valori speciale sunt acordate celor trei cărţi regale, care valoarează 10 puncte fiecare.

* Asul poate funcţiona atât ca o carte mare, cât şi ca o carte mică. Prin urmare, acesta poate valora atât 1, cât și 11, în calcularea punctelor spre atingerea valorii de 51.

* Jokeri iau valoarea cărții pe care o reprezintă.

Valoare cărților în puncte de penalizare:

La sfârşitul fiecărei runde, adversarii învinși sunt premiați cu puncte de penalizare pentru cărțile rămase în mână. Vă rugăm să reţineţi că, în acest caz, Asul va avea întotdeauna valoarea de 11 puncte, Jokerii valorează 25 de puncte, şi orice figură/carte regală valorează 10 puncte.

Cele patru culori:

Cărțile şi valoarea acestora:

1/11 puncte2 puncte3 puncte4 puncte5 puncte6 puncte
7 puncte8 puncte9 puncte10 puncte10 puncte10 puncte
10 puncte25 puncte

*Notă – Jokerul poate fi folosit în orice terță sau suită pentru a înlocui orice carte sau orice cărţi care lipsesc. Când se foloseste în formații pentru a înlocui o alta carte ,Jokerul are valoarea cărţii pe care o reprezintă. Acesta valorează 25 de puncte de penalizare dacă la sfârşitul jocului rămâne în mâna jucătorului.

Desfășurarea jocului

La începutul fiecărrui joc, există o scurtă rundă în care fiecare jucător primeşte o carte aleatorie şi jucătorul cu cea mai mare carte începe primul jocul; ordinea celorlalți jucători este decisă de valoarea descrescătoare a cărților și în sensul acelor de ceasornic.

Conform regulilor jocului de de Remi 51, fiecare jucător primeşte câte 13 cărţi. Cărţile rămase formează pachetul. Cartea din topul pachetului este plasată cu faţa în sus pe masă şi este prima carte de la baza teancului de decartare. În cazul în care cărţile din teancul de decartare se termină, acestea sunt reamestecate şi se formează un pachet nou.

Jocul de Remi 51 poate fi descris ca având o mutare de început, una de mijloc și una de final, deși
cea de final nu este întotdeauna jucată.

Mutarea de început: La începutul turului său, jucătorul trage o carte. Cartea poate fi trasa fie din pachet, fie din teancul de decartare.

Mutarea de mijloc: După ce trage o carte, jucătorul poate alege sa alcătuiască formații cu cărțile din mână și să le decarteze în zona specială de etalare. Prima etalare a formațiilor din mână într-un joc este condiționată de atingerea sau de depășirea sumei de 51 de puncte.

După ce un jucător a efectuat etalarea inițială, îi este permis să adauge lipeli formațiilor etalate.

Lipirea: Este efectuată prin adăugarea de cărți formațiilor existente și etalate deja de către jucător sau de către adversari. Cărțile folosite pentru aceasta se numesc lipeli.

De exempu: În formația 8-9-10 de caro orice jucător se poate lipi la formație folosind oricare dintre următoarele cărți: 6-7-J-Q de caro.

Mutarea de final: decartarea unei cărți în teancul de decartare.

Folosirea Jokerilor

Jokerul poate fi folosit în locul oricărei cărţi din joc. Este important să rețineți regulile de folosire a jokerilor. Atunci când un joker este etalat într-o suită, orice jucător poate înlocui joker-ul cu o carte din mână având aceeasi valoare și culoare cu cartea pe care joker-ul o înlocuiește. Dacă un jocker este folosit într-o terță de 3 cărți, jockerul poate fi înlocuit numai de către lipirea celor două cărți care lipsesc. În situația în care un jocător lipește numa a patra carte terței, această mutare blochează formația și jokerul nu mai poate fi niciodată înlocuit.

Terminarea jocului
Conform regulilor oficiale ale jocului de Remi 52, jocul se termină atunci când un jucător își etalează toate carțile în formații în zona de etalare, mai puţin o carte, pe care o decartează la sfârșit.

Sunt două căi de a câștiga în Remi 51:

Prin închidere – Când un jucător “închide”, acesta este, de fapt, primul jucător care scapă de toate cărțile din mână, prin etalarea treptată a formațiilor din mână, în mai multe tururi.

În acest mod de câștig, fiecare jucător, cu excepția câștigătorului, este penalizat cu un anumit număr de puncte de penalizare, care echivalează valoarea cărților rămase în mână.

Prin a face Remi: Când un jucărtor îșă etalează toate cărțile din mână într-un singur tur, fara a efectua lipeli.

În acest mod de câștig, fiecare juctor, cu excepția câștigătorului, este penalizat cu 25 de puncte în plus față de valoarea cărților cu care sunt prinși în mână.

Vă rugăm să rețineți că este permis să faceți Remi și fără a întruni cerința obligatorie de efectuare a primei etalari și anume de atingere sau depașire a sumei de 51 de puncte. Această excepție este permisa numai atunci când un jucător își etalează toate cărțile din mână într-un singur tur și fără a face nicio lipeală.

Scorul în Remi 51:

La sfârșitul jocului, fondul de premiere se împarte între jucători în funcție de punctele acestora de penalizare. Câștigătorul primește intotdeauna cel puţin 75% din valoarea premiului, ceilalți 25% fiind împărțiți între restul jucătorilor, cu condiția ca aceștia să aiba mai puțin de 50 de puncte de penalizare.

Vă invităm să citiți mai multe reguli ale diverselor jocuri de rummy în celelalte secțiuni ale site-ului nostru: Reguli de Gin Remi, Reguli de Remi 500 și Reguli de Remi Tradițional.

Pentru un exemplu apăsați aici.

Scoring Example