Remi 40 Reguli

Reguli Remi 40

Pentru a viziona demo-ul de Remi 40 Apăsați aici.

Scopul: Câştigătorul jocului este primul jucător care reușește să-și etaleze toate formațiile de cărţi din mână în suprafaţa de etalare. Acesta trebuie să dea jos mai apoi ultima carte în teancul de decartare. Formațiile, aşa după cum am menţionat mai devreme, se poate obține prin alcătuirea secvenţelor sub formă de terțe sau de suite. Etalarea, după cum va fi indicat mai jos, se poate face treptat sau dintr-o dată – recompensînd câştigătorul cu diferite nivele de premiere.

Numărul de Jucători: Deşi în unele versiuni jocul de rummy poate fi jucat de către până la 6 jucători, acesta este de obicei jucat de către 2-4 jucători şi, de aceea, camerele noastre de remi permit ca maximum 4 jucători să se așeze la masa de Remi 40.

Pachetul: Fiecare joc este jucat cu două pachete de cărţi standard, plus 2 jokeri.

Valorile cărților în vederea atingerii pragului de 40: În conformitate cu regulile de Kalooki 40, numărul de pe carte determină valoarea acesteia în realizarea valorii minime totale care este necesară pentru etalarea inițială – 40.

Valori speciale sunt acordate celor trei figuri, și anume 10 puncte de fiecare. Asul valorează 11 puncte şi jokerii capătă valoarea cărților pe care le înlocuiesc.

Valorile cărților în puncte de penalizare: În cazul în care unul dintre adversarii dumneavoastră a cîștigat jocul, aceasta implică faptul că dvs. mai aveți cărți în mână, pentru care veţi primi puncte de penalizare. În acest caz, toate cărţile au valoarea înscrisă pe fiecare dintre acestea, (de exemplu, un 7 valorează 7 puncte de penalizare), figurile valorează 10 puncte de fiecare, Asul 11 puncte şi un joker valorează 15 puncte.

Cele patru culori:

Cărțile şi valoarea acestora:

11 puncte2 puncte3 puncte4 puncte5 puncte6 puncte
7 puncte8 puncte9 puncte10 puncte10 puncte10 puncte
10 puncte15 puncte

*Notă – Când Jokerul se foloseste în formații pentru a inlocui o alta carte, acesta primește valoarea cărţii pe care o reprezintă (De exemplu, în formația 7-Joker-9, valoarea Jokerului este de 8 puncte). Cu toate acestea, dacă la sfârşitul jocului acesta rămâne în mâna jucătorului, jokerul valorează 15 de puncte de penalizare.

Desfășurarea jocului de Remi

Împărțirea cărților: fiecare jucător primește 13 cărți.

Pachetul: Cărțile rămase sunt plasate cu fața în jos pe masa, pentru a forma pachetul (cărţile cu fata în jos).

Reamestecarea: atunci când se termină cărțile din pachet, teancul de decartare se amestecă pentru a forma un nou pachet, iar ultima carte este plasată cu fața în sus, pentru a forma teancul de decartare (cărțile cu fata în sus).

Un tur: conform regulilor oficiale de Remi 40, un tur standard de remi 40 constă din două mutări obligatorii: tragerea unei cărți și decartarea unei cărți. Între aceste mutări jucătorii trebuie să își etaleze formațiile pe masă sau să adauge lipeli – conform regulilor specificate în cele ce urmează.

Tragerea unei cărţi: La începutul fiecărui tur, jucătorii trebuie să tragă o carte, fie din pachetul de cărți, fie din topul teancului de decartare. În Kalooki 40, dacă un jucător alege să tragă din teancul de decartare , acesta trebuie sa se etaleze cu o formație în care să folosească acea carte în același tur.

Decartarea formațiilor și efectuarea lipelilor (opțional)
Conform strategiei ficărui jucător, acesta poate alege fie să etaleze treptat formațiile, în timpul jocului, fie să aștepte ca mai înainte să alcătuiască formații cu toate cărțile din mână înainte de a le etala. Pentru a putea să se etaleze, valoarea minimă a formațiilor din mână trebuie să fie de minimum 40 de puncte sau de mai mult. În același tur cu prima etalare sau in tururile următoare, jucătorul poate să adauge formațiilor din suprafața de etalare cărți care se potrivesc. Aceste actiuni se numesc “lipiri” iar cărțile folosite în acest scop se numesc “lipeli”.

Exemplu de lipire:

Următoarea fomație este deja etalată: 8-9-10 de pică. Oricare dintre jucătorii care au făcut deja prima etalare pe masa de joc se poate lipi la această formație folosind oricare dintre următoarele cărți: 6-7-J-Q de pică.

Decartarea unei cărți: pentru a-și completa turul, chiar și în cazul uni tur câștigător, jucătorii sunt obligați să decarteze o carte în teancul de decartare.

Folosirea Jokerilor: după cum se știe și fără nicio îndoială, Jokerii sunt sarea și piperul jocului!

Suita: atunci când folosim un joker într-o suită, valoarea jocului în scopul atingerii pragului de 40 de puncte este identica cu valoarea cărții pe care o înlocuiește. O dată ce formația este etalată pe masă, orice jucător care deține cartea careia jokerul îi ține locul, o poate pune în locul jokerului și poate folosi jokerul în propriile formații. Vă rugăm să rețineți că atunci când se înlocuiește un joker, jokerul astfel obținut trebuie introdus într-o formație sau lipit unei formații deja existente chiar în același tur.

Terța: atunci când jokerul se folosește într-o terță de 3 cărți, singura modalitate de a înlocui jokerul aflat înt-o asfel e etalare este prin înlocuirea lui cu cele două culori care lipsesc din terță. De exemplu, dacă un joker este folosit în terța: 3 de caro – 3 de pică – Joker, pentru a lua joker-ul din această formație, jucătorii vor trebui să aibă atât 3 de cupă, cât și 3 de treflă. Tehnic, pentru a înlocui un joker, va trebui să dați click pe cartea sau pe cărțile cu care vreți să înlocuiți jokerul, și de îndată ce înlocuirea s-a efectuat, jokerul va apărea în mâna jucătorului și acesta este obligat să-l folosească în același tur.

Vă rugăm să rețineți: în cazul tețelor de 2 cărți și un Joker, când se pune o singură carte, formația e blocată și jokerul nu mai poate fi înlocuit.

Sunt două căi de câștiga în Remi 40:
“Prin închidere – going out” – atunci când un jucător alcătuiește formații cu toate cărțile și le etalează treptat pe masă în tururi diferite, iar la sfârși decatează o carte în teancul de decartare.

“Prin Kalooki” (Hunt) - atunci când jocul se termină prin etalarea de catre un jucător a tuturor formațiilor într-un singur tur la sfârșitul căruia se decartează ultima parte în teancul de decartare. ** Vă rugăm să rețineți: în Remi 40, jucătorilor li se permite, să adauge lipeli atunci când fac Kalooki.

Punctele de penalizare:

Punctele de penalitate la going out: atunci când un joc se termină prin victoria unui jucător prin închidere (going out), toți adversarii învinși primesc puncte de penalizare în funcție de valoarea cărților cu care sunt prinși în mână. Vă rugăm să verificați tabelul de mai jos pentru mai multe informații despre calcularea punctelor de penalizare conform valorii cărților rămase în mână. Vă rugam să rețineți că atunci când folosiți un joker și închideți, acesta preia valoarea cărții căreia îi ține locul.

Punctele de penalitate la închidera prin Kalooki: în cazul în care un jucător câștigă prin Kalooki, toți jucătorii învinși sunt penalizați cu puncte în funcție de valoarea cărților rămase în mână, plus 25 de puncte de penalizare suplimentare.

Împărțirea fondului de premiere în Remi 40:

Când jocul se încheie, este timpul să vă primiți câștigurile! Jocurile cu 2, 3 și 4 jucători pot avea formule diferite de împărțire a premiului și de aceea vă sfătuim să vă asigurați că citiți structura de distribuție a premiului care se aplica la masa la care jucați. (Puteți găsi acest lucru în colțul din stânga sus al tabelului de mai jos.) În majoritatea cazurilor, câștigătorul primește cel puţin 75% din suma premiului, ceilalți 25% fiind distribuiți între restul jucătorilor, atâta timp cât au mai puţin de 50 de puncte de penalizare.

Pentru exemplu apăsați aici

Payout Table Sample

*Malfunction Voids All Pays and Play.