Remi 40 Jocuri

Descarcă acum

Rolul jocului de Remi 40 în cadrul grupului de jocuri de Remi

Jocul de Remi 40 este o parte dominantă a grupului jocurilor de Remi. Este extrem de popular printre jucătorii din Anglia și este jucat adesea și offline în cluburi. Se presupune că varianta de Remi derivă din jocul chinezesc – mahjong, răspândit de către comercianții străini în întreaga lume. Astăzi, Remi 40 este o variantă online foarte populară, ce presupune inteligență, abilitate și tehnici speciale.

Ce este Remi 40?

Remi 40 se bazează pe un format de joc des întâlnit al jocurilor de Remi. Jucat de către 2-4 jucători, jocul se desfășoară în ordinea acelor de ceasornic. Scopul jocului este acela de a scăpa de toate cărţile din mână înainte ca oponenții să facă acest lucru. Pentru a-și atinge scopul, jucătorul trebuie să combine toate cărţile din mână în terțe şi în suite pe măsură ce jocul progresează, să le etaleze în zona destinată acestui lucru şi să decarteze o ultimă carte în teancul de decartare.

Formațiile pot fi de 2 feluri: terțe şi suite. O suită este formată din cel puţin 3 cărţi consecutive, cu acelaşi simbol. O terță este formată din 3-4 cărţi cu acelaşi simbol, dar cu valori diferite. Este important de reținut că atât terțele, cât şi suitele trebuie să fie alcătuite din cel puţin 3 cărţi pentru a fi considerate valide.

La începutul unei mâini, are loc o rundă scurtă care determină ordinea de joc a fiecărui jucător, în funcție de cea mai mare carte. În fiecare tură, jucătorii trebuie să realizeze cel puţin 2 mutări: tragerea unei cărţi din pachetul de cărţi sau din teancul decartat și decartarea unei cărți inutile formațiilor jucătorului. Este important de reținut că în Remi 40 când un jucător trage o carte din teancul decartat, acesta trebuie să o folosească într-o terță sau o suită şi să etaleze formația în zona de etalare în cadrul aceleiași ture. La sfârşitul turei, jucătorul trebuie să decarteze o carte în teancul de decartare. Așezând formațiile în zona de etalare în timpul jocului, jucătorii își pot reduce riscul de a fi prinși cu toate cărţile în mână în cazul în care un alt jucător câştiga jocul înaintea lor. Această strategie este importantă în cazul jocurilor cu multe runde – turnee atât cu mese multiple, cât şi cu masă unică.

Citiți totul despre Ponturile şi Strategiile de Remi 40 pentru a învăța mai multe despre semnificația şi logica din spatele anumitor mutări din cadrul jocului de Remi 40.